Ajankohtaista

Kolme uutta mestaripelimannia valittu

Mestaripelimanni on arvonimi, jonka Pro Kaustinen ry myöntää henkilölle, joka perinteisellä taidollaan, runsaalla ohjelmistollaan tai muilla merkittävillä ansioillaan on edistänyt kansanmusiikkiharrastusta. Vuonna 2015 arvonimen saa kolme henkilöä: Jussi Huovinen Suomussalmelta, Taito Saari Vetelistä ja Timo Valo Kaustiselta. Lisäksi Kaustinen Folk Music Festival myöntää vuosittain Tapio Virkkalan suunnittelemia festivaaliplaketteja merkittävälle pelimannille tai kansanmusiikkitoiminnassa muuten ansioituneelle henkilölle. Tänä vuonna plaketin saa Topi Rajala Lappajärveltä.

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien ennakkomyynti kasvoi

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat käynnistyvät tänään maanantaina 6. heinäkuuta 48. kerran. Kaustinen on Suomen kansanmusiikin ja kansantanssin keskeisimpiä paikkoja, ja jokakesäiset festivaalit tuovat paikalle matkailijatulvan. Tämän vuoden kävijämäärän suhteen ollaan optimistisia. Ennakkomyynti on kasvanut viimevuotiseen verrattuna 10 %.

Festivaalin järjestelyistä vastaavan Pro Kaustinen ry:n puheenjohtaja Sirpa Lahti odottaa innolla juhlien alkamista.

Kihaus tanhusi ennätysyleisön

Rääkkylän Kihaus Folk rikkoi yleisöennätyksensä. Festivaaleilla vieraili kahtena päivänä yhteensä 3400 kansanmusiikin ystävää, mikä on noin 300 enemmän kuin viime vuonna, jolloin Kihaus viimeksi ylsi yleisöennätykseen. Festivaali täytti tänä vuonna 25 vuotta. 

-  Kävijätavoite saavutettiin, iloitsee Rääkkylä Folkin puheenjohtaja Satu Pennanen.

Kihauksen tanssittava tunnelma ei laskenut edes ilman viilentyessä lauantaina.